EFT - Tapping Techniek voor Angst en Pijn

Gepubliceerd op 8 augustus 2023 om 11:16

EFT Voor Angst En Pijn
Audio – 4,9 MB 55 downloads

Hoe EFT werkt


Het doel van EFT is om verstoringen in je energieveld in balans te brengen. Meer dan 5.000 jaar geleden herkenden de Chinezen een reeks energiecircuits die door het lichaam lopen. Ze noemden deze circuits meridianen en vandaag de dag is dit concept de basis voor acupunctuur en acupressuurgenezing.

 

EFT voor angst en stress


Als je je geïnspireerd voelt om de oorzaak van je stress aan te pakken, laten we dan beginnen met het EFT-proces. Vergeet niet om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen welzijn, want soms kunnen onverwachte emoties naar boven komen tijdens het tappen.

Begin met het beoordelen van je stressniveau op een schaal van 0 tot 10, waarbij 10 het ernstigst is.

Neem dan even de tijd om het meest urgente probleem (MPI) op te schrijven dat je stress veroorzaakt. Enkele voorbeelden:

- Ik ben zo gestrest door mijn werk.
- Ik ben gestrest door mijn huwelijk.
- Ik maak me zorgen over deze gezondheidssituatie.
- Of het kan gewoon zijn: "Ik ben gestrest."

 

Wanneer je deze podcast beluisterd, herhaal dan elke zin die ik zeg terwijl je op de verschillende opgegeven meridianen tikt (zie afbeelding hiernaast). Volg gewoon mijn voorbeeld en verwacht wonderen!

 

EFT voor pijn


Soms komt onze obsessie voor fysieke pijn voort uit een emotie. Onze emoties veroorzaken verschuivingen in de delicate balans van hormonen en neurotransmitters in ons lichaam. Positieve emoties ondersteunen onze gezondheid, terwijl negatieve emoties stresshormonen zoals adrenaline en cortisol stimuleren.

 

Negatieve emoties zijn ook een belangrijke bijdrage aan pijn. Door op je pijn te tappen, kun je je emotionele gehechtheid eraan loslaten, waardoor ook het fysieke ongemak wordt verlicht. Als het krachtig klinkt, is dat omdat het zo is!

 

Wat te doen na EFT


Nu je klaar bent met je tapsessie, beoordeel je opnieuw je MPI  op een schaal van 1 tot 10. Het is waarschijnlijk dat je de schaal hebt verlaagd, misschien van een 10 naar een 4 of zelfs een 0!

Let op de emotionele verschuiving die plaatsvond. Als dit voor jou werkte, blijf dan tappen! Als het niet werkte, blijf dan tappen! Tappen heeft talloze voordelen en stressvermindering is een van de grootste.

 

Ook bij deze methode is herhaling de kracht! Herhaal elke dag als meditatie of als ritueel en verwacht wonderen! Ik hou van deze zelfhulp methodes, het zet je in je kracht en brengt je thuis bij jezelf waar het veilig is.

Geniet van het proces!

 

Annemarie van der Zwan

Slow Down And Breathe

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te begeleiden van minder stress naar meer energie met de 'Annie Balans Methode', Holistische Therapie en Massagebehandelingen.

Geïnspireerd door het Universum


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.