Hoe merk je optijd dat je leegloopt?

Gepubliceerd op 16 juli 2022 om 14:00

Hoe merk je optijd dat je leegloopt?

Soms komt er zo mega veel op je af. Bijvoorbeeld; onrust op het werk, onverwachtse hoge uitgaven, emphatie voor een persoon voelen, die je zo dierbaar is. Je kind een tijdje niet zien en wel voor hem een super gave vakantie voor de boeg met zijn vader en aan de andere kant een dochter die hard haar best doet een band met haar biologische vader op te bouwen en hierin alleen maar teleurgesteld wordt.

Dat RAAKT! Dit zijn voorbeelden uit mijn leven en misschien herken je hier voor jezelf wel dingen in. Zaken die je bezig houden, zaken waar je over loopt te piekeren en die je tijd opslokken door in je denken te schieten. 

Vanmorgen werd ik wakker en voelde weer die drang van MOETEN. Ik moet dit, ik moet dat, ik moet maar eens. Na het beantwoorden van werk app-jes en mail, op mijn vrije dag nota bene, is het wel goed! Ik ga vandaag op de REM! Ik ga vandaag alles eens van een afstandje overzien! Hoe ga ik verder? Waar ga ik mijn energie instoppen en waar neem ik afstand van? Zwemmen tegen de stroming in of merken dat je aan gras aan het trekken bent, omdat je harder wilt gaan, zijn voor mij de Rode vlaggen! Vaak op elk vlak voelbaar Lichamelijk, Mentaal en  Emotioneel. Herken je dit?

Ik realiseer me dan, doordat ik hier vaker in m'n leven tegenaan ben gelopen, dat het weer tijd is om een paar stappen achteruit te doen. 

  • Beter voor mezelf zorgen door....
  • Voldoende rust te pakken
  • Naar de Sauna
  • Me laten masseren of een schoonheidsbehandeling boeken
  • Regelmatig rondje hardlopen
  • M'n dag starten en beeindigen met mediteren (ik heb hier de meditation moments app voor en heerlijke potcast meditatie's van ZOMA opleidingen via youtube).
  • Gezonder eten
  • Het leven meer laten komen zoals het komt en vertrouwen dat het goed komt.

Regelmatig deze balans opmaken is belangrijk voor je gezondheid. Voor je het weet verval je weer in oude patronen en veranderd er niks. Wil je het anders? Begin bij jezelf! Zo werkt het echt. 

Vallen en opstaan en dat vallen wil ik nu echt voor zijn. Let's Slow Down And Breathe,

 

Annemarie van der Zwan.

Wil je graag samen met mij werken aan meer Slow Down And Breathe?


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.