Breathwork: wat is het?

Ik voel wat ik voel en ik adem door.

Ademwerk staat voor het bewust sturen / veranderen van je ademhaling om zo je fysieke, mentale, emotionele of zelfs spirituele staat van zijn te beïnvloeden en te verbeteren. 

Ademwerk verwijst naar een grote verscheidenheid aan ademhalingsoefeningen en -technieken, die elk hun eigen doel hebben. Het beoefenen van ademwerk heeft een bewezen positieve invloed op zowel je mentale als je fysieke gezondheid. Het resultaat van je oefening hangt af van het soort ademhalingsoefening of -protocol, en uiteraard van jouw toestand en conditie op dat moment.   

Zie je adem als de afstandsbediening van je zenuwstelsel. Met ademwerk ben je in staat om bewust en weloverwogen bepaalde processen in lichaam en geest te beïnvloeden, het als doel dat je je beter gaat voelen en/of je beter leert voelen.

 

Welke voordelen heeft ademwerk?

Ademwerk helpt en ondersteunt bij veel van de uitdagingen waar we in het leven allemaal (in meer of mindere mate) tegenaan lopen. De positieve effecten van ademwerk kan je onmiddellijk ervaren wanneer je het doet, maar ook op langere termijn. 

Afhankelijk van het soort ademwerk dat je doet, zijn de directe voordelen onder meer een kalmere en helderdere mind, minder spanning in je lichaam, minder zorgen, stress en angst en meer gevoelens van dankbaarheid, liefde, veiligheid, en kalmte.

Op het gebied van je gezondheid kan ademwerk je slaap, spijsvertering, conditie, hartgezondheid, sportprestaties en zelfs je levensduur verbeteren. Een gecontroleerde ademhaling vermindert ontstekingsniveaus en alkaliseert het PH-niveau in je lichaam. Het is bewezen dat ademwerk een positief effect heeft op het voorkomen, behandelen en zelfs genezen van diverse gezondheidsaandoeningen en auto-immuunziekten zoals COPD, hoge bloeddruk, allergieën, astma, fibromyalgie en de ziekte van crohn. 

Ademwerk helpt ook om trauma's of mentale, fysieke en emotionele blokkades die in het lichaam vastzitten los te laten. Het kan van transformerende kracht zijn bij angst, depressie, angst, verdriet en woede.

 

Wat is de verbonden ademhaling?

Deze ademhaling gaat sneller en actiever dan een normale ademhaling. Hij gaat dieper in en uit en achter elkaar door. Terwijl onze natuurlijke ademhaling een stop heeft na de inademing en uitademing. Een ander verschil is dat je door mond in en uitademt (zonder je mond te tuiten of te blazen).

Wat gebeurt er? 

Deze ademtechniek laat jou voelen en oude, ineffectieve emoties opschonen. Het bevrijdt jouw lijf. Je gaat jezelf omarmen, voelen wie je bent. Je kunt daarbij tintelingen krijgen in je vingers of je een beetje licht in je hoofd voelen. Dat is normaal. Je zuurstofgehalte gaat omhoog en je CO2-gehalte gaat omlaag. Het is puur een fysieke reactie. Neem het neutraal waar en adem door. Vind je het té spannend of ben je zwanger, verlaag dan het tempo. Dat is jouw rem. Gebeurt er helemaal niets? Maak hem dan intensiever. Je kunt ook last van emoties krijgen. Bijvoorbeeld dat je moet huilen of een onbestemd gevoel krijgt. Laat het er zijn. Huilen is helend. Elke gedachte mag er zijn, maar je gaat er niet in mee. 

 

Wat gaan we doen tijdens de sessie?

- 10 minuten warming up, goed bewegen 

- 15-20 minuten verbonden ademen

- 10-15 minuten meditatie

 

Sedona Methode / Reiki

 

De Sedona Methode zou je kunnen omschrijven als een makkelijk te leren techniek die je op elk moment in staat stelt om negatieve gevoelens, beperkende gedachten en ongewenste lichamelijke sensaties (zoals pijn en vermoeidheid),“on the spot” los te kunnen laten. Het is een methode om jezelf te bevrijden van in het verleden aangeleerde, beperkende gewoonten

 

Sedona Methode wordt toegepast, als je ergens last van hebt (bv. angst voor te kort of liefdes pijn).

De vraag zal zijn; waar heb je last van?

Hoeveel last heb je ervan? Geef het een cijfer van 0-10

Waar in je lichaam voel je dat?

Annemarie stelt de vragen en begeleid je door deze methode

Aan het einde sluit ze de behandeling af met het geven van Reiki

 

Yoga Sessie

 

Een privé of groepsles Yoga met:

Yoga houdingen

Adem oefeningen

Mindfulness

Meditatie

 

Aanbieding

Nu 3 sessies voor €135,-

Normaal betaal je €60,- per losse sessie van 50 minuten