Home » Massage Menu

De Effecten van een massagebehandeling

Een lichaamsmassage kent vele voordelen en het belangrijkste voordeel is ontspanning. Veel lichamelijke en mentale klachten komen door te veel stress. Bij hoge druk en spanning is je ademhaling sneller, je hartslag hoger en je spieren gespannen. Vaak ervaar je dan ook een druk hoofd (Monkeymind).

Door regelmatig tijd te reserveren voor een lichaamsmassage ga je de weldaad van echt diep ontspannen ervaren. Annemarie begeleid je vanuit je hoofd in je lijf, zodat je overdenkingen en gedoetjes even helemaal kunt laten voor wat ze zijn en je volledig kunt genieten van de massagebehandeling met warme olie, strijkingen, knedingen, drukpunten en eventueel (warme stenen).

 

Massage Menu:

   

  • Sportmassage / Ontspanningsmassage   | 30 of 60 minuten    €35,- of €60,-                           

  doel: deep tissue massage/ triggerpoint massage

  • EFT sessie                                                       | 60 minuten               €60,- 

   

  • Cupping              | 30 of 60 minuten      €35,- of €60,-         

   (Myofascial) cupping is een behandelmethode om fascia soepeler te maken en pijn hiervan te verlichten.

   Bij cupping wordt de bloedtoevoer naar bepaalde gebieden in het lichaam gestimuleerd. Hierdoor komt er veel zuurstof in die delen, waardoor spierweefsel gemakkelijk kan oprekken..

   Met cupping ontstaat er door het vacuümtrekken een zuigkracht op het lichaam. Bloed wordt naar een plek toegetrokken. Dit gebeurt ook als je gewond bent. Dan gaat bloed naar de wond of kneuzing om alles wat ‘kapot’ is te helpen herstellen. Bij cupping werkt dit hetzelfde. Bloed wordt naar een plek toegetrokken, waar herstel nodig is. 

   voordelen en effecten van cupping op een rij:

   1. Verhoogde bloedcirculatie.
   2. Sneller spierherstel na het sporten, door de verhoogde bloedtoevoer naar spieren en fascia.
   3. Minder spierspanning en minder spierspasmen.
   4. Toename van lymfatische drainage, waardoor ‘cellulair afval’ sneller en beter wordt afgevoerd (ontgifting).
   5. Weefsels worden zachter en soepeler door het stretchen en liften hiervan.
   6. Verhoogde beweeglijkheid in spieren en gewrichten. 
   7. Verbetering van het bindweefsel.
   8. Een stevigere, gezondere huid. Door de massage van het bindweefsel en de verhoogde afvoer van afvalstoffen in de huid, kan het collageen in de huid beter herstellen. Met andere woorden: je huid wordt steviger, ‘voller’ en daardoor zijn rimpeltjes minder goed zichtbaar.

   Nadelen

   1. Op plekken waar de spier verkrampt is en het fascia (bindweefsel) verkleeft is kan het onprettig aanvoelen. Jij geeft mij goed aan of het te doen is. We blijven communiseren!

   2. Bij triggerpoint cupping laat ik de cups staan indien nodig en hier ontstaan dan cirkels op de huid. Dit verdwijnt na een paar dagen, dus als je dat liever niet wilt? Geef het aan.

    

   doel: geeft rust en inzicht

    

   • Zwangerschapsmassage | 45 minuten | €45,-

   doel: meer energie opdoen en te gelijkertijd heerlijk ontspannen. Tijdens deze massage lig je afwisselend op je zij en op je rug.

   Je rug, nek, benen, voeten, armen, handen en gezicht worden gemasseerd tijdens deze behandeling. Geef voor de massage aan als je het liever anders wilt?