Blijf gemotiveerd

Gepubliceerd op 23 september 2022 om 12:07

Je lot is geen kwestie van toeval, maar van keuze.

Wat motiveert je?

Mijn zoon mocht gister mee naar honkbal training. Hij dacht dat hij alleen mocht kijken en onvoorbereid mocht hij meedoen. Vanuit totale speelshied ontdekte hij dat hij er goed in is. Enthousiast kwam hij thuis en legde mij in detail uit hoe honkbal werkt en dat hij het helemaal gaaf vindt. Van outfit tot techniek vol enthousiasme legt hij zijn ervaring met zijn eerste kennismaking met honkbal uit. Hij is zijn vriendje Jack zo dankbaar dat hij hem heeft geintroduceert op de club. Hij is duidelijk gemotiveert om te starten!

 

Hoe blijf je gemotiveert?

Hoe geinspireerd je ook bent door je doel, er kunnen momenten zijn waarop je energie begint te dalen. Wanneer dit gebeurt, moet je jezelf herinneren aan wat je motiveert en moet je motiverende middelen gebruiken om je weer op het juiste pad te brengen. Het volgende zal je motivatie versterken:

 

Ken je waarde

Zodra je waardeert wie je bent, begint je leven te veranderen. De meningen van anderen kunnen vaak bepalen wat we van onszelf denken. Je eigen waarde heeft hier niets mee te maken. Je werkelijke waarde is aangeboren en kan door niets of niemand worden vernietigd. Elke keer dat je jezelf bekrachtigt en met respect behandelt, groeien je zelfvertrouwen en eigen waarde. Wanneer je jezelf waardevol voelt, kun je jezelf zonder probleem aanvaarden zoals je bent. Je eigenwaarde helpt je gelukkig , zelfverzekerd en gemotiveerd te zijn om je beste 'ik' te worden.

 

Laat je Creativiteit stromen

 

Wanneer je creatief denkt, sta je open voor nieuwe inzichten en perspectieven. je plukt de ideeen echt uit de lucht. Je creativiteit stroomt en je voelt je bruisend en levendig. Alles wat je doet, doe je met enthousiasme en energie.

 

Kom in Actie!

  • Wees je bewust van je gevoelens en stel jezelf vragen als 'Wat maakt me enthousiast over mijn doel? en 'waarom wil ik het bereiken? Neem een blaadje en noteer alles wat in je opkomt.
  • Lees boeken en bekijk films over mensen die buitengewone dingen deden met hun leven en tegen alle verwachtingen in succesvol werden.
  • Dans, zing, sport, mediteer, neem eens een Massage behandeling en ga naar buiten - allemaal activiteiten die je mentale en lichamelijke staat veranderen. SDAB geeft Mindful Run/ walk met als doel 'Meer energie en minder stress'.
  • Adem 5 minuten diep in en uit. Je zult voelen hoe je helemaal opleeft terwijl elke cel in je lichaam nieuwe energie krijgt.
  • Drink meer water. Wanneer je gedehydrateerd bent, verlies je energie en vitaliteit. Zonder een goede hydratatie kunnen je hersenen - die voor 85% uit water bestaan - niet naar behoren werken en kun je niet optimaal functioneren.

 

Wees dankbaar

Mijn moeder van 83 jaar vertelde mij vorige week over haar invulling van haar dagen nu ze op leeftijd is. Ze gaf mij aan dat de sociale activiteiten haar vertrouwen geven en dat ze elke dag heel dankbaar is voor alles wat goed gaat in haar leven. Ik kreeg echt tranen in mijn ogen toen mijn moeder dit tegen me zei en benoem nu zelf voor ik ga slapen of als ik vastloop in mijn motivatie vijf dingen waar ik dankbaar voor ben. Ik heb als reminder zelfs het dankbaarheid teken op mijn rug laten  tatoeëren.

Dat hoef je me natuurlijk niet na te doen haha, denken aan al het goede in je leven is een heel krachtige manier om je energie te stimuleren en gemotiveerd te blijven...

 

Spreekt dit onderwerp je aan en of wil je persoonlijke coaching ontvangen? Neem gerust contact op met mij/ Slow Down And Breathe/ Annemarie van der Zwan.

Ik begeleid mensen dagelijks in de praktijk De Nieuwe Lente in Heemstede en buiten in de natuur Amsterdamse Waterleidingduinen doormiddel van Lichaamsgericht Werk, omdat dat werkt.

 

Annemarie van der Zwan

@slowdownandbreathe

info@slowdownandbreathe.nl

www.slowdownandbreathe.nl

Heemstede, Bennebroek, Vogelezang

 

 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.